İlkadım Envanteri
Yaşam Pencerem Anketi
Başarısızlık Nedenleri Anketi
Burdon Dikkat Testi
Çalışma Davranışı Değerlendirme Ölçeği
Kimdir Bu?
Kime Göre Ben Neyim
Mesleki İlgi Envanteri
Mesleki Olgunluk Ölçeği
Problem Tarama Envanteri
Sınav Kaygısı Ölçeği
Sosyometri
Günümüz eğitim öğretim disiplinleri, tek tip öğrenci profili yerine farklı yetenek, tutum ve değerlere sahip öğrenci profillerine odaklanmaktadır. Bu odaklılıkta, Öğrenci Merkezli Eğitim anlayışını beraberinde getirmektedir.Öğrenci Merkezli Eğitim anlayışı, öğrencinin kişilik özelliklerini, çalışma alışkanlıklarını, baskın zeka alanını, öğrenme türünü, mesleki ilgisini ve alan yeteneğini belirleyerek, öğrencinin doğru yönlendirilmesini amaçlamaktadır.
Ülkemizde milli eğitim programları hızla öğrenci merkezli eğitim anlayışına uygun hale getirilmektedir. Ancak okullarımızdaki rehberlik birimlerinin fiziksel ve niteliksel koşullarındaki yetersizlikler, pdr uzmanı öğretmenlerimizin tüm öğrencilere birey tanıma teknikleri uygulamasına olanak tanımamaktadır. Dolayısıyla her ne kadar müfredat öğrenci merkezli eğitim anlayışına uygun olarak yeniden geliştirilmiş olsa da, öğrencinin yetenek ve özelliklerini belirleme noktasında hala çok ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır.
Yukarıda belirttiğimiz aksaklıkların giderilmesine yönelik olarak hazırlanan İLKADIM Birey Tanıma Envanteri; öğrencilerimizin kişilik özelliklerini, çalışma alışkanlıklarını, baskın zeka alanını, öğrenme türünü, mesleki ilgisini ve alan yeteneğini bilimsel yöntemlerle belirleyerek, öğrencilerimizin doğru yönlendirilmesi ve de Tam Öğrenmenin sağlanması için gerekli tanıma sonuçlarını üretmektedir.
Çok değerli eğitim bilimcileri ile oluşturulmuş, en gelişmiş bilişim teknolojilerinin kullanıldığı, "İLKADIM Birey Tanıma Envanterimizi" kurumunuzda uygulamayı diler, birlikte çalışmaktan büyük memnuniyet duyacağımızı belirtiriz.
İLKADIM Birey Tanıma Envanteri, birey tanıma teknikleri kapsamında hazırlanmış ilköğretim 4. sınıf ile 8. sınıf, lise 9. sınıf ile 12 sınıf aralığındaki tüm öğrencilere uygulanan, öğrencinin kişilik özelliklerini, çalışma alışkanlıklarını, öğrenme stillerini, baskın zekasını, alan yeteneğini ve mesleki ilgisini belirlemeye yönelik geliştirilmiş bütüncül kağıt kalem testi uygulamasıdır. Sistemin uygulama aşamalarında hangi sınıf seviyesinde hangi özellik için kaç adet madde bulunduğu ile ilgili bilgiler aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.
Öğrenme Stilleri Testi; (Tüm seviyeler için toplam 32 sorudan oluşmaktadır.)
3. Öğretmenlerin …………………
A) Tahtayı en çok kullananını ve iyi yazı yazanını
B) Etkili Konuşanını
C) Hareketli olanlarını beğenirim.
7. Bir şeyi öğrenmek için ………………
A) Sesli okurum
B) Grafiklerini çizerim
C) Örnekleme yapmak isterim
12. En çok hoşlandığım ………………
A) Arkadaşlarımla karşılıklı konuşmalardır.
B) Yeni yerler görmektir.
C) Hareketli olaylardır.
Kişilik Özellikleri Testi; (Tüm seviyeler için toplam 32 sorudan oluşmaktadır.)
4. Arkadaşlarımın fikrine uymaktan
9. Kalabalık ortamlarda dikkat çekici espriler yapmaktan
22. Duygularımı gizlemekten
Çalışma Alışkanlıkları Testi; (Tüm seviyeler için toplam 12 sorudan oluşmaktadır.)
5. Yeni bir konuya başlarken fikir sahibi olabilmek için önce konuya göz atmaktan
8. Kısa aralar verip derse tekrar adapte olmaktan
12. Çalışmaya başlamadan önce bir çalışma planı yapmaktan
Mesleki İlgi Testi; (6-7-8-9-10-11-12 nci seviyelere yönelik 30 sorudan oluşmaktadır. 4-5 nci seviyelere uygulanmamaktadır.)
3. Dönem ödevini tarih dersinden hazırlamaktan
11. Kendimi bir kurumda yönetici olarak düşlemekten
15. Okulda pano hazırlamaktan
18. Arabaların nasıl çalıştığını incelemekten
24. Deprem bölgelerini gösterir bir harita hazırlamaktan
Çoklu Zeka Testi; (4-5 inci seviyelere yönelik 56 soru, 6-7-8 inci seviyelere yönelik 64 soru, 9-10-11-12 nci seviyelere yönelik 80 sorudan oluşmaktadır.)
Her seviyede ortak kullanılmış soru örnekleri.
5. Kendi başıma çalışmaktan
14. Şarkıların melodilerini mırıldanmaktan
27. Satranç ve benzeri strateji oyunlarını oynamaktan
32. Evde hayvan beslemekten
47. Düzenli spor yapmaktan
54. Müziği yaşamımda kullanmaktan
57. Bilmecelerden ve kelime oyunlarından
77. Günlük tutmaktan
79. Ders çalışırken arada kalkıp yürümekten
Envanter uygulaması sonrasında, öğrenciye, öğretmene, veliye ve okula çok ciddi faydalar sağlar. Bu faydaları gruplarsak;
Öğrenciler için;
Öğretmenler için;
Veliler için;
Envanter soruları Milli Eğitim Bakanlığının Genelge, Yönerge ve Yönetmeliklerinde belirtilen kriterlerine göre bilimsel tekniklerle geçerlik ve güvenirlik çalışmaları yapılarak hazırlanmıştır.
Kontrolü yapılmış soruların yer aldığı İlkadım Birey Tanıma ve Uygulama Kitabı, aynı zamanda cevaplarında işaretlenebileceği şekilde tasarlanarak, çok özel bir teknik ile basılmıştır.
İlkadım Birey Tanıma Envanterinin uygulanması tek oturumda ve önerilen sürelerde yapılması önerilir.
Uygulama öncesinde öğrencilere, envanterde yer alan sorulara samimi cevap vermelerinin önemi anlatılmalı ve soruların tamamını cevaplamaları sağlanmalıdır.
Cevap formlarının okutulması sonrasında yapılacak değerlendirme ile sonuçlar ”www.rehberimyanimda.com” adresinden ve "www.dershanemyanimda.com" adresinden yayınlanmaktadır.
Envanter; öğrencileri belirtilen normlara (özellik türlerine) göre sınıflandırarak, öğrencilerimizin kişilik özelliklerini, çalışma alışkanlıklarını, öğrenme stillerini, baskın zekalarını, alan yeteneklerini, ve mesleki ilgilerini belirleyerek öğrencilerimize ve kurumlarımıza ait analiz raporları üretir.
Başa Dön
Önsöz
Şirket Profili
Vizyon ve Misyon
Marka Güvenirliği
Çözüm Ortaklari
Yasal Haklar
Çalışma Davranışları Ölçeği
Rehberlik Programı
Tercih Programı
Envanter Modülü
TYT-AYT Puan Hesaplama
LGS Puan Hesaplama
T.E.O.G. Puan Hesaplama
YGS-LYS Puan Hesaplama
İletişim Bilgileri
Site Haritası
Yüksek Öğretim Kurumları Sınav Sistemi
Avantajlı kampanyalarımız için bültenimize abone olun.
0216 577 26 27
0216 469 48 69